Synpunkten


Andreas Hedfors
Fria Tidningen

Vi borde blotta oss

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Synpunkten
:

En herkulisk håglöshet

Är Västeuropa inne i en kontinental depression? En tid präglad av en herkulisk håglöshet, en dystopisk desillusion? Mänskligheten har väl i alla tider härbärgerat en tro att tillvaron långsamt blir bättre. Barn som växt upp har gjort det i förvissningen att de kan förbättra det de fick i arv av föräldrarna. Familjer har känt ansvaret och möjligheten att förvalta stammen, och föra traditionerna vidare. Jag tror att vi troget trott.

Fria Tidningen
Synpunkten
:

På massakerns blodiga tröskel

Solen färgade lermurarna orangea. Till höger i gränden dök en bymoské upp. Bortom: vidsträckta, odlade sluttningar. Bakom en trädkantad bäck krökte några bönder rygg. Detta var den gamla Kalininkolchosen, dit våldet aldrig nådde. Jag åt en glass.

Fria Tidningen
Synpunkten
:

Masspsykosen om det goda kriget

Anfallet mot Libyen hjälper inte på allvar demokratichanserna. Om vi vill sluta stödja tyrannerna i regionen borde vi börja med civila medel, och i sista hand sätta in FN-trupp – inte amerikansk och fransk! Svenskars stöd till angreppet i dess nuvarande form är tanklöst.

Fria Tidningen
Synpunkten
:

Hopplöst sorglös: Möt menige Snabil

En bit in i mörkret på den spruckna asfaltvägen framträder tre gestalter i det varma skenet från en gatlykta. Gröna uniformer, automatgevär, baskrar käckt på sned. Brallorna instoppade i kängorna. Vi hälsar i förbigående, trötta och kalla på väg mot Salomons källor som lär ha försett Jerusalem med dricksvatten när Jesus var där.

Fria Tidningen
Synpunkten
:

Talibanalt

Om och om igen matar våra medier oss med förenklade verkligheter och tillrättalagda bilder. Läsarna sneglar på chilenska gruvarbetare och rynkar på ögonbrynen åt döden i Afghanistan. Tittarna blinkar mot minkarnas lidande och lyfter SMS-bidragstelefonen när Haiti tränger sig på.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu