Fria Tidningen

100 000 i Facebookgrupp mot SD

En nystartad Facebookgrupp mot Sverigedemokraterna, ”Sverigedemokratena i riksdagen – Nej tack”, växer explosionsartat. Från 8 000 medlemmar i början av förra veckan är man nu uppe i snart 100 000 medlemmar.

Gruppen bildades av Zana Hussan, politisk sekreterare för Vänsterpartiet i Järfälla, den 31 augusti i år.

– Anledningen till att jag bildade gruppen var att jag såg att det fanns ett stort motstånd mot Sverigedemokraterna. Jag ville förena börsmäklare och sjuksköterskor, få hela Sverige att gå in i en gemensam fight mot de här människorna, säger han.

Zana Hussan är överväldigad och glad över den massiva tillströmningen till gruppen. Han hoppas att det ska leda till något konkret.

– Jag hoppas att det här leder till något konkret, att människor ska ta kampen in på arbetsplatserna, reagera när de hör något rasistiskt och säga emot. Jag hoppas det leder till olika händelser i vardagen, en demonstration till exempel. Vi har planer på att skapa olika evenemang. Vi vill gärna utvärdera innan vi går till konkret handling. Men självklart ska det här ut i vardagen, det här ska inte vara en Facebookgrej.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Nätgrupp mot SD växer sig allt större

Facebookgruppen ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack!” spräckte i helgen målet på 200 000 medlemmar. Nu är gruppen uppe i 214 000 medlemmar.

Fria Tidningen

Uteslutna SD:are kan bilda nytt parti

Konflikter och uteslutningar har följt på varandra efter Sverigedemokraternas inträde i stadshuset. Nu är ett nytt parti på väg att bildas, skriver Mathias Wåg.

Stockholms Fria

SD kränkta – kallades rasister

SD i Värmdö upplever ”kränkning” över att bli kallade rasister – har lämnat in stämningsansökan på 20 000 kronor.

Stockholms Fria

© 2023 Fria.Nu