• SD i Värmdö vill ha skadestånd för att ha blivit kallade rasister. Bilden: SD:s tunnelbanekampanj mot tiggeri från 2015, som flera forskare och aktivister ansåg vara rasistisk hatpropaganda. Personer som rev ner den dömdes till skadestånd i vintras.
Stockholms Fria

SD kränkta – kallades rasister

En ledamot i Värmdö kommunfullmäktige kallade SD-gruppen rasister. Nu stäms personen av partiet som upplever sig kränkt.

Sverigedemokraterna i Värmdö kallades rasister under det senaste fullmäktigemötet, i november 2016. Nu har SD-gruppen polisanmält händelsen och lämnat in en stämningsansökan på 20 000 kronor för ”den kränkning vi utsatts för samt för det eventuella förtal” som det enligt partiet kan handla om, skriver tidningen Nacka Värmdö Posten.

Händelsen ska ha ägt rum i samband med att fullmäktige skulle välja ny ordförande för kommunstyrelsen. SD ville inte välja huvudförslaget utan konstruerade då ett motförslag. Under en ajournering av mötet ska en ledamot ha gått fram till SD-gruppen och utropat: ”Det är bara för att ni är rasister som ni röstar på detta sätt!”

Sverigedemokraterna har fyra mandat i den moderatledda kommunen.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Uteslutna SD:are kan bilda nytt parti

Konflikter och uteslutningar har följt på varandra efter Sverigedemokraternas inträde i stadshuset. Nu är ett nytt parti på väg att bildas, skriver Mathias Wåg.

Stockholms Fria

© 2024 Fria.Nu