Recension


Göteborgs Fria

Galen och glädjespridande klubbmusik

Jag vet knappt vart jag ska börja. Soy Sauce är ett gytter av ljud; en brokig väv av influenser, rytmer och stilar. Innan skivan är slut har man hunnit bekanta sig med cumbia, rockabilly, ska, electro, balkan, hiphop, cajun, new wave och som grädde på moset en tequilastinkande mariachivariant av ”Bittersweet Symphony” (”Sinfonia agridulce”). Bland annat. Allt dessutom framfört med ett så hutlöst dansant latinogung att Manu Chao får passa sig.

Camilo Lara heter den klurige 32-åringen bakom detta vansinnesprojekt. Han är DJ och producent och sitter till vardags på skivbolaget EMI:s kontor i Mexico City. Han säger själv att han är lika inspirerad av mariachisångaren och dragspelaren Ramón Ayala som The Ramones. Då kan det sluta så här antar jag.

Egentligen är den här klipp-och-klistra-electronican så plottrig att den borde falla sönder. Eller åtminstone vingla till lite. Men den gör inte det. Lara vet hur han ska plocka fragment ur sin stora skivsamling (45,000 album enligt uppgift!) och proffsigt à la australiensiska The Avalanches foga samman bitarna till en trovärdigt svängande helhet.

Soy Sauce är ett postmodernt stycke galen och glädjespridande klubbmusik - som gjort för att dansa sig ur krisen till.

Fakta: 

Musik

Soy Sauce Artist Mexican Institute of Sound Bolag Cooking Vinyl/BAM

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2025 Fria.Nu