Fria.Nu

Fildelaren: Jag är orkeslös

Den 31-årige Linköpingsbo som fälldes för fildelning i det hittills största fildelningsmålet kommer inte att överklaga sin dom.

– Han orkar inte gå igenom en sådan här process igen, säger mannens advokat Morgan Gerdin till TT.

Mannen, som dömdes till villkorlig dom och 40 dagsböter, tycker inte att tingsrättens dom är korrekt, men väljer av personliga skäl att inte gå vidare.

På sin blogg skriver mannen att han är ”himla utmattad och orkeslös”, men mycket tacksam över allt stöd han fått under processen.

”Nu när man upplevt en rättegång från första parkett så kan jag bara konstatera att det känns som ett skådespeleri på dagisnivå, där dubbelmoralen frodats mellan media och rättssal, samt där den som kan kasta mest skit under kortast tid och under den processen svänga sig med märkvärdiga ord, den vinner – oavsett bevisvärdering”, skriver han.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Ipred angår dig

Ipred-soppan har antagit en allt märkligare karaktär. När justitieminister Beatrice Ask presenterade regeringens kontroversiella lagförslag den 4 december var slutresultatet en smaklös pulvermix med nya, motsägelsefulla ingredienser, slarvigt och ogenomtänkt islängda i sista stund.

Tusentals ljudböcker sprids på Pirate bay

Svenska förläggareföreningen, SvF, har påbörjat en kartläggning av i vilken omfattning ljudböcker sprids olovligt via nätet. Vid ett stickprov 19–20 februari fanns 4669 ljud- och talböcker tillgängliga på Pirate bay, skriver tidningen Svensk bokhandel.

Integritetskamp en framtidsfråga

Electronic Frontier Foundation fyllde sexton år i veckan. Efter ett och ett halvt decenniums kamp för den enskildes digitala rättigheter är frågorna mer centrala än någonsin, i Sverige lika mycket som på andra sidan Atlanten.

Stockholms Fria

Dansk domstol stoppar nättrafik

Internets framtid står på spel. Det menar nu flera upphovsrättskritiker i Sverige och Danmark. Bakgrunden är en dom i Danmark som slår fast att internetoperatörer är ansvariga för upphovsrättsintrång om de inte blockerar trafiken till en rysk nedladdningssida för mp3-filer.

© 2024 Fria.Nu