• Polisen på plats under Spring remake i Snösätra, Rågsved.
Stockholms Fria

Spring remake igång – trots vädret

Graffitievenemanget Spring remake utanför Rågsved har börjat. ”Stämningen är god” säger Hugo Röjgård, Graffitifrämjandet.

Det har utannonserats som Sveriges största graffitievenemang någonsin och nu är det igång. Spring remake hålls i det nedgångna industriområdet Snösätragränd i utkanten av Rågsved och samlar 100 utvalda graffitimålare och gatukonstnärer.

Den första dagen bjuder på fem plusgrader och det är inget idealiskt väder för vare sig sprejfärg eller utomhusaktiviteter. Men Hugo Röjgård, konstnär och ordförande i organisationen Graffitifrämjandet, tycker att stämningen är på topp trots att vädret skiftar mellan hagel, regn och sol.

– Stämningen är god, musiken ekar mellan fasaderna och folk är igång, säger han.

Än har inte så många besökare hittat hit, men några strosar nyfiket omkring. Även polisen är på plats.

– Det är roligt att de också vill kika på alla fina väggar som växer fram, säger Hugo Röjgård. Och det kommer bara att bli bättre, timme efter timme hela helgen.

Fredagen fortsätter med att målningarna färdigställs medan Funky Diabetic spelar hiphop från 80- och 90-talet. Lördag och söndag blir det mer livemålning, samt ”writer’s bench” med Track (målare uppmanas ta med black book och fotoalbum) och dj:s som Hobbyrummet (dancehall, reggae, grime) och Deep Charlie (house). På lördag kväll visas den klassiska graffitifilmen Style wars.

Några av de medverkande är Motel, Hop Louie, Ziggy & Disey, Mogul, Virkadygnetrunt, IOH, Veganflava, Puppet, Disk, Zappo & Merley, Ollio och Sker. Över 2 000 personer har sagt på facebook att de kommer.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Folkfest i krom och neon

”Det här borde kapslas in och k-märkas”, säger Claes Moser från Antikrundan om Spring remake.

Stockholms Fria

Nu skrivs 80-talets ockupanthistoria

Boken Vårt 80-tal dokumenterar husockupationer och vänsteraktivism. "Nu skriver vi vår egen historia", säger Mandra Wabäck, redaktör.

Stockholms Fria

Proggen befriade teatern

Fria Proteatern demokratiserade teatern, fick arbetarna till de fina salongerna och åskådliggjorde konflikten mellan arbete och kapital, skriver Kristian Borg.

Stockholms Fria

Podden som skapar ett vi

Från en källare på krogen Paradiso vid Mariatorget gör Mahan Mova, Arjan Shoeybi och Victor De Almeida podden Ni e med oss, om urban kultur och framgång.

Stockholms Fria

© 2024 Fria.Nu