• Moa Jonsson Länne syns sittande i förgrunden.
Göteborgs Fria

Hallå där…

…Moa Jonsson Länne i göteborgsbaserade bandet Bellaroush. Ni har lyckats delfinansiera er kommande skiva via crowdfunding, berätta mer!

– Ja vi har gjort en fantastiskt lyckad crowdfundingkampanj där vi lyckats dra in omkring 34 000 kronor med hjälp av 188 personer från 19 olika länder. De gör vårt första fullängdsalbum, så vi är jättetacksamma.

Vad är fördelarna med crowdfunding?

– Förutom det rent ekonomiska känns det bra att bjuda in mer folk i processen och skapadet av skivan. Oavsett om det handlar om en dollar eller flera så äger man en del av projektet och det är väldigt fint tycker vi.

Var i processen är ni just nu?

– Vi la de sista stämmorna förra veckan. Sedan kommer vi gå in och mixa i slutet av januari så vi är i en uppstartsfas i processen att släppa skivan. Planen är att den ska släppas i maj. Det känns jättekul att jobba mer projektbaserat som vi gör nu, mot skapandet av skivan.

Vad kommer skivan handla om?

Nya skivan handlar om alltifrån inre processer och kamper, mellanmänskliga relationer, till politiska spel, hyckleri och att krossa patriarkatet!

Genomgående teman är kamp och process helt klart. Men det är en väldigt blandad skiva både text- och musikmässigt.

Hur vill du beskriva er musik?

Vår musik är svår att genrebestämma (kliché jag vet). Det är en salig blandning av inslag av soul, pop, roots, reggae, hiphop, electro, m.m.

Nya skivan innebär en musikalisk vidareutveckling av Bellaroush som känns jättespännande och på många sätt nytt.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Tidningen genus läggs ner

Sista numret av tidningen Genus kom förra veckan efter en obruten utgivning sedan 1999.

Men Kerstin Alnebratt, föreståndare, menar att det är en omfördelning av resurser och inte en megafon som tystnat.

Göteborgs Fria

Musikalvrål från vänsterns djup

Musikalfilmen Folkbildningsterror har kallats ett feministiskt uppvaknande bortom graven. Regissören Antiffa beskriver processen.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu