Tidningen genus läggs ner | Fria.Nu
Göteborgs Fria

Tidningen genus läggs ner

Sista numret av tidningen Genus kom förra veckan efter en obruten utgivning sedan 1999.

Men Kerstin Alnebratt, föreståndare, menar att det är en omfördelning av resurser och inte en megafon som tystnat.

På Nationella sekretariatet för genusforskning i Göteborg pågår just nu diskussioner om hur den nya kommunikationsstrategin ska se ut. Beslutet att lägga ned papperstidningen Genus togs i somras, men nyligen kom det sista numret i prenumeranternas brevlådor. En skara sinande i antal, enligt Alnebratt.

– Vi har sett att antalet prenumeranter på tidningen minskat samtidigt som antalet besökare på webben ökat, så vi kommer helt enkelt att satsa mer på vår webb och omfördela resurser dit, säger hon.

Tidningens huvudfokus har varit att lyfta aktuell genusforskning och öka kännedomen om genusvetenskaplig forskning i Sverige. Det kan lika gärna göras genom webben, säger Kerstin Alnebratt.

– Vi kommer att kunna bli mer aktuella och bättre på att hålla arkiv. Men även jag blir nervös av den här typen av förändringar. Tidningen har hög igenkänningsfaktor.

Genus utkommer med tre nummer per år och har omkring 1500 prenumeranter. Som mest har tidningen haft omkring 3000 prenumeranter, enligt Kerstin Alnebratt.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Hallå där…

…Moa Jonsson Länne i göteborgsbaserade bandet Bellaroush. Ni har lyckats delfinansiera er kommande skiva via crowdfunding, berätta mer!

Göteborgs Fria

Musikalvrål från vänsterns djup

Musikalfilmen Folkbildningsterror har kallats ett feministiskt uppvaknande bortom graven. Regissören Antiffa beskriver processen.

Göteborgs Fria

© 2022 Fria.Nu