Inledare


László Gönczi
Fria Tidningen

Valstrategiska satsningar från Borg

Borg skriver upp tillväxten, Borg vill gå in med mera resurser för att stärka tillväxten ytterligare. Finansminister Borg går knappt att känna igen. Finns det faktiska positiva tecken på finanshimmelen? Inte kommer de från Grekland som nu ska försöka få lindringar från den berömda Trojkan, krypandes på landets bara knän. Kanske finns det ljusnande tecken men ingen ska inbilla mig att det är det som ligger bakom Borgs nya hållning.

Det är en lång tradition i Sveriges politiska liv att skapa en cykel med fyraåriga kretslopp. Direkt efter val ”ska” regeringspartierna klaga på läget, göra åtstramningar och genomföra allt som folk inte gillar. ¿Sedan kollar man in effekterna. Men hur än effekterna ser ut så behöver man tillföra nya ¿resurser och positiva signaler så att folk ska bli nöjda med regeringen. ¿Lagom före val.

Nu kan valet tyckas vara lite långt bort, två år, men å andra sidan är regeringen inne i en välförtjänt kris, med hot både om makten och enskillda partiers riksdagsframtid. Så ta till dig detta om du tror att moderaterna har ändrat sig i grunden.

ANNONSER

© 2024 Fria.Nu