Fittcrew, livsstilism och den politiska kroppen | Fria.Nu

Synpunkten


Maud Lindström • Artist och fristående krönikör för Fria Tidningar

Annons

Rekommenderade artiklar

Synpunkten
:

Vem har rätt till staden?

Det är 1 juli och det omdebatterade förbudet mot att spela gatumusik i centrala Göteborg har precis fått laga kraft. Förbudet har sin grund i att Företagarföreningen Avenyn fått klagomål från sina anställda, som störs av den enformiga musiken, och gjort en skrivelse till kommunfullmäktige med förhoppningen om någon form av reglerande åtgärd. Skrivelsen hörsammades och resulterade i ett totalförbud mot gatumusik i hela centrala Göteborg mellan klockan 11–15 och i Nordstan klockan 11–17, med enda undantag för gatumusiker som ansökt om och beviljats tillstånd av polisen att spela. Bryter man mot förbudet väntar förhör, utredning och böter.

Fria Tidningen
Synpunkten
:

Cashen dom tas – en cykel på köpet?

So, the Pirate Bay were convicted because of… sharing stuff?” Det är Socialistiskt forum i Hallunda Folkets hus, och publiken jublar åt den socialistiske singer-songwritern David Rovics. Sångerna handlar om offren för kriget i Palestina, för översvämningarna i New Orleans, för miljöförstöring och förtryck, och offren för den fällande domen i det uppmärksammade Pirate Bay-målet. Rovics har själv lagt ut sina låtar för fri nedladdning på sin hemsida, för dem som inte har råd eller inte vill betala för en platta. Om man vill kan man skänka ett valfritt belopp i ett virtuellt gitarrfodral.

Fria Tidningen
Synpunkten
:

Äkta Kärlek och könsneutrala äktenskap

Jag var antagligen inte den enda relationsanarkistiska queerfeministiska vänsteraktivisten som överraskande fann mig ha samma åsikt som Göran Hägglund när KD i höstas kom med sitt förslag om att kyrkan skulle avstå från vigselrätten. Han har i och för sig haft det svettigt ett tag, Göran. Efter tolv år av fruktlösa sossestyrda utredningar har tre fjärdedelar av allianspartierna slutligen insett vilka viktiga populistiska poäng som går att plocka genom driva igenom lagen om könsneutrala äktenskap och bli historieböckernas homohjältar, trots KD:s enträgna förhalande av frågan.

© 2018 Fria.Nu