Fria Tidningen

SJ inför krav på legitimation

I veckan införde SJ krav på  legitimation för att resa med bolagets tåg. Till en början gäller systemet bara vissa resor, men målet är att utvidga systemet till att gälla även övriga. 

SJ motiverar de så kallade ”personliga biljetterna” med att de ska förhindra stöld och andrahandsförsäljning av biljetter. Men kritiken låter inte vänta på sig. Samma dag som systemet införs går Liberala studenter till attack mot det.

– Detta är ännu ett steg mot en allt mer övervakad tillvaro för medborgaren, säger Pär Gustafsson, ordförande i Liberala studenter, i ett pressmeddelande. Det stänger också ute de människor som lever i Sverige men som inte har giltigt id-kort, till exempel gömda flyktingar. Kort sagt innebär det här mer problem än den eventuella nytta det skulle medföra.

 

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu