Borgerligt nej till att skydda graffiti | Fria.Nu
Stockholms Fria

Borgerligt nej till att skydda graffiti

Som FRIA tidigare rapporterat om har stadsbyggnadskontoret föreslagit att graffitimålningen Fascinate – uppförd med ägarens tillstånd 1989 och av graffitientusiaster betraktad som ett viktigt tidsdokument – ska bevaras när Bromstens industriområde ska omvandlas till bostadsområde.

Men stadens borgerliga politiker gör tummen ner. Bakgrunden är stadens hårdföra ”antiklotterpolicy”.

– Graffiti skapar en osäker boendemiljö och målningen kommer att föra med sig ytterligare klotter. Jag tycker att det är väldigt olyckligt att bevara väggen, så vi ser hellre att huset och fastigheten tas bort. Om målningen står kvar på den platsen skapar den en otrygg miljö, säger stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal (m) till DN.

Oppositionen vill däremot tillstyrka stadsbyggnadskontorets förslag.

– Målningen är snyggt utförd och lagligt gjord. Det finns all anledning att bevara den, säger Cecilia Obermüller (mp), ledamot i stadsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Annons

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2019 Fria.Nu