Fria.Nu

Smuggelcigaretter dödar fler än droger

RÖKNING Smuggelcigaretter orsakar årligen 4 000 dödsfall i Storbritannien, enligt en studie som utförts vid University college i London. Därmed skördar de fyra gånger så många människoliv som illegala droger. Totalt beräknas årligen 80 000 människor dö av tobaksrelaterade sjukdomar i Storbritannien.

Enligt Robert West, professor i hälsobeteende som lett studien, ligger de illegala cigaretternas fara i deras låga pris.

– Höga kostnader är en viktig avskräckande faktor. Regeringen måste betrakta cigarettsmugglingen som ett nationellt krisläge och stoppa den, säger han till tidningen Daily express.

Totalt beräknas en femtedel av all tobak som säljs i Storbritannien vara insmugglad.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Omställning pågår

Omställningsrörelsen växer och har blivit en påverkansfaktor i samhället. Men hur ser framtidens omställning ut?

Fria Tidningen

Onanitips

Tema Sex

Sexologen Suzann Larsdotter tipsar:

Fria Tidningen

Malawi hårt drabbat av aids

Malawi är ett av de tio värst aidsdrabbade länderna i världen, och det land där flest barn förlorat sina föräldrar till följd av sjukdomen.

Fria Tidningen

Nu får homosexuella ge blod – så länge de inte har sex

Blodtransfusioner FRIA har tidigare skrivit om förbudet mot att låta homosexuella människor ge blod i Sverige. I veckan kom till slut lagändringen som så många väntat på. Homosexuella män får från och med mars nästa år ge blod i Sverige – så länge de kan bevisa att de inte har haft sex med en annan man inom de senaste tolv månaderna. Det rör sig inte bara om homosexuella, utan även om personer med ”sexuellt riskbeteende” – det vill säga även de som har haft sex med prostituerade.

Fria Tidningen

Det gör ont att vara Martin Timell

Förra året var inget höjadarår för hemmafixarna. 20 000 personer skadades så svårt i samband med gör-det-självarbete i hemmet att de tvingades uppsöka akutsjukvård, rapporterar Socialstyrelsen i en studie över de skadehändelser som föranledde läkarbesök på akuten år 2008. Mest var det klämning, skärningar, och stick som ställde till det. Fingrarna var den oftast skadade kroppsdelen. Allt som allt tvingades över 700 000 människor uppsöka akuten.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu