Fria.Nu

Glassfabriken i ekonomiskt trubbel

Den autonoma mötesplatsen Glassfabriken i Malmö hotas av konkurs. Kulturföreningen som driver lokalen har fram till den 2 juni på sig att betala in en skatteskuld på 120 000 kronor. Om så inte sker hotar Skatteverket att begära föreningen i konkurs.

Genom insamlingar, gåvor och stödarrangemang har man lyckats minska skulden till cirka 70 000 kronor. Under helgen arrangeras en stödfestival och på sin hemsida uppmanar man besökarna att bidra med ekonomiskt stöd.

Orsakerna till krisen uppges vara ”dålig ekonomisk översikt”, att utgifterna varit högre än intäkterna samt att medlemmar och personal bytts ut under det senaste året.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Nu skrivs 80-talets ockupanthistoria

Boken Vårt 80-tal dokumenterar husockupationer och vänsteraktivism. "Nu skriver vi vår egen historia", säger Mandra Wabäck, redaktör.

Stockholms Fria

Proggen befriade teatern

Fria Proteatern demokratiserade teatern, fick arbetarna till de fina salongerna och åskådliggjorde konflikten mellan arbete och kapital, skriver Kristian Borg.

Stockholms Fria

Podden som skapar ett vi

Från en källare på krogen Paradiso vid Mariatorget gör Mahan Mova, Arjan Shoeybi och Victor De Almeida podden Ni e med oss, om urban kultur och framgång.

Stockholms Fria

© 2024 Fria.Nu