Jägare i samtal med djurrättsaktivist | Fria.Nu
  • Ludvig Lindström, ordförande i Djurens Rätt i Malmö, pratar med jägaren Stig Söderlin om djurrätt och minkfritagningar.
Fria Tidningen

Jägare i samtal med djurrättsaktivist

En djurrättsaktivist och en jägare, lugnt samtalande vid samma bord. En omöjlighet? Inte när Malmö Stadsbibliotek förra helgen tog initiativ till projektet 'Låna en fördom'.

- Jag ville veta om de var med på att släppa ut minkar och spreja ned pälsar. Men jag har förstått att det bara är en viss kategori djurrättsaktivister som gör det, säger Stig Söderlin från Malmö.

Han är själv jägare och har bokat in en fika på 45 minuter med Ludvig Lindström, ordförande i Djurens Rätts Malmöavdelning.

Ludvig Lindström förklarar den skeva bilden av djurrättsaktivister med att medierna har fokuserat på sensationsskriverier.

- Ni borde kontra den bilden. För jag trodde ju att det var så när jag kom hit i dag, säger Stig Söderlin.

Diskussionen går vidare kring problem med övertaliga älgar och vildsvin, djurindustri och veganism. Tonen är trevlig - det finns en vilja från båda sidor att förstå den andre.

- Att djur ska ha det bra är klart, men att uppnå att alla ska bli vegetarianer är ingen lätt uppgift.

- Nej, det kommer att ta tid. Men det tog kampen för kvinnans frigörelse och slaveriets avskaffande också, säger Ludvig Lindström.

Tiden är ute och de skakar hand. En ny person står på kö för att få samtala med djurrättsaktivisten.

Efteråt är Ludvig Lindström glad över möjligheten att prata med människor om djurrätt och aktivism.

- Man vill ju ge ett normalt intryck och visa att vi är vanliga människor, om än med mycket empati. Jägaren hade laddat upp med en massa frågor om minkfrisläppningar, men gick nog härifrån med en helt annan bild än då han kom.

Också arrangörerna är mycket nöjda. Förutom en djurrättsaktivist kunde nyfikna även samtala med muslimer, en journalist, en homosexuell och en dansk. Med flera.

- Det har varit ett enormt pressuppbåd. I morgon ska vi göra intervjuer med medier från Australien och Nya Zeeland. Och Ludvig har varit väldigt populär, säger Ulla Brohed från Malmö Stadsbibliotek.

 

Annons

Rekommenderade artiklar

© 2019 Fria.Nu