Jätterävar avslöjas på finska pälsfarmer | Fria.Nu
  • Pälsen hänger i stora veck på de avlade rävarna som har svårt att röra på sig.
  • Pälsen hänger i stora veck på de avlade rävarna som har svårt att röra på sig.
Fria Tidningen

Jätterävar avslöjas på finska pälsfarmer

En finsk djurrättsorganisation har avslöjat missförhållanden på flera pälsfarmer där blårävar avlats till att bli så stora att de knappt kan röra sig.

Rävskinn som säljs på finska pälsauktioner har blivit allt större de senaste åren. Nu släpper djurrättsorganisationen Oikeutta eläimille (Rättvisa åt djuren) filmklipp på jätterävar som föds upp på fem olika pälsfarmer i Finland.

– I de här filmerna har vi fokuserat på till vilken storlek djuren har förädlats. På alla farmer där vi har filmat är rävhanarna så stora att de har svårt att röra på sig. Benen är vridna och många lider av ögoninflammationer, säger Kristo Muurimaa från Oikeutta eläimille till nyhetssidan Yle.

Enligt den finska djurskyddslagen är det förbjudet att avla djur på ett sätt som skapar lidande hos djuret. Oikeutta eläimille kräver att kontroller genomförs vid de utpekade farmerna.

Steven Frostdahl vid Finlands pälsuppfödares förbund menar att det rör sig om avelsdjur och att den stora pälsen beror på att de snabbt gått ner i vikt.

– Det vore viktigt att granska i vilken kondition djuren är, om det krävs särskilda åtgärder eller om det rentav är fråga om djurskyddsbrott, säger Steven Frostdahl till Yle.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

© 2022 Fria.Nu