Äpplen i överflöd

Tillgång och efterfrågan är ett tema denna tid, då kylan kryper in i kroppen och

Fria Tidningen

En bönsöndag i juni

Sommarn är här, och kurvan över arbetsmoral faller som en börskrasch i oktober.

Fria Tidningen

Förkultivering i det lilla livet

Tiden är turbulent. Revolutioner, kärnkraftskatastrofer, ekonomiska haverier. Det är lätt att känna sig orolig och undra vart vi är på väg. Särskilt radioaktiv strålning som sprids för vinden är djupt skrämmande. Om vattnet, luften och jorden förgiftas så har vi ingenting att falla tillbaka på. Hur vinklar man en krönika om odling i sådana tider...

Göteborgs Fria

Dags att lägga ambitionsnivån

I almanackan är det fortfarande vinter. Utanför mitt köksfönster ligger snö kvar och termometern visar ett par minusgrader. Det är lite svårt att förstå att våren står runt hörnet, men så här års är det hög tid att börja planera årets odlingssäsong och beställa frön. Vad ska odlas och hur ska det odlas?

Göteborgs Fria

Att odla medvetenhet

Sent i november, så heter en av Tove Janssons böcker om Muminvärlden.

Göteborgs Fria

Att odla medvetenhet

Sent i november, så heter en av Tove Janssons böcker om Muminvärlden. När den här krönikan publiceras är det väl snarare december, men ändå. Det är en speciell tid så här års – mörkt, kallt, blött och kalt. Odlingssäsongen är över och platsen där du odlat har gått in i sin dvala och det ser mest trist och skräpigt ut. Den här tiden på året ägnas förtjänstfullt åt att odla kunskap och vänskap. Att samtala om ekologin, filosofin och politiken i stearinljusens sken. Jag vill ge fokus åt reflektion kring villkoren för det som växer. Vad krävs för att få mat på tallriken?

Fria Tidningen

Sidor

© 2024 Fria.Nu