Hälften av världens mat slängs
Så mycket som hälften av världens mat blir avfall utan att ätas, enligt en ny brittisk studie.
Uppemot hälften av all mat som produceras världen över går till spillo varje år, enligt en färsk rapport från brittiska Institution of Mechanical Engineers. I rika länder är dålig förvaring, strikta bäst-före-datum två orsaker till att stora mängder mat slängs i onödan. Men också kräsna konsumenter – upp till 30 procent av grönsakerna som odlas i Storbritannien skördas aldrig av rent kosmetiska skäl, enligt studien.
I utvecklingsländer leder bristande infrastruktur till att mat förstörs innan den hinner nå konsumenterna.
– Mängden mat som går till spillo över hela världen är chockerande. Detta är mat som skulle ha kunnat föda världens växande befolkning, liksom de som är går hungriga idag, säger Tim Fox som lett studien till BBC.
<h2>Läs rapporten <a href="http://www.imeche.org/Libraries/Reports/IMechE_Global_Food_Report.sflb.a... food. Waste not, Want not."</a></h2>