Fria.Nu

'Regeringen tar bort demokratin'

De ryska myndigheterna tystar de somDe ryska myndigheterna tystar de som tycker annorlunda och de respekterar inte de mänskliga rättigheterna. Det är värst i Tjetjenien, men problemen finns i hela landet, säger Tanja Lokshina från människo-rättsorganisationen Moscow Helsinki Group, MHG. tycker annorlunda och de respekterar inte de mänskliga rättigheterna. Det är värst i Tjetjenien, men problemen finns i hela landet, säger Tanja Lokshina från människo-rättsorganisationen Moscow Helsinki Group, MHG.

Helsingfors (IPS) Lokshina och några andra medlemmar i MHG har besökt Finland. De var där för att de vill att människor ska börja diskutera om hur det är i Ryssland. Det är särskilt viktigt nu för den 14 mars är det presidentval.

- Ryska människorättsaktivister får inte lika mycket stöd från väst som förut. Efter den 11 september 2001 har det blivit sämre. Nu är Ryssland med i 'kriget mot terrorismen'.

MHG säger att demokratin försvinner från Ryssland.

- De senaste fyra åren har varit dåliga år för demokratin. De ryska ledarna stoppar alla som vill ha mer demokrati, säger Lokshina.

Hon tycker att det började bli sämre 1999 när det andra kriget mot Tjetjenien började.

- Nu finns det mycket våld i området och de mänskliga rättigheterna kränks. De som bryter mot lagen får inga straff. Europa bryr sig inte om kriget i Tjetjenien.

Lokshina säger att det som händer i Tjetjenien händer i hela Ryssland. Det är bara mer våld i Tjetjenien.

- Poliserna får lära sig att kränka de mänskliga rättigheterna när de är i Tjetjenien. När de kommer tillbaka till sina vanliga jobb fortsätter de att använda mycket våld, säger hon.

MHG säger att militären, polisen och underrättelsetjänsten får mer och mer makt i det ryska samhället.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

Lycka på schemat i Indien

I måndags lanserades en ny utbildningsreform i Indien. Läroplanen som presenterades av Dalai Lama har som syfte att utbilda eleverna i lycka och glädje.

© 2022 Fria.Nu