• Anställda vid den nedstängda tv-kanalen ERT och deras anhängare konfronterade kravallpolis i Aten på torsdagsmorgonen.
Fria Tidningen

Grekland: Kravallpolis stormade TV-byggnad

Polis och åklagare avbröt en fyra månader lång ockupation i protest mot nedstängning av public service-bolaget ERT.

Tidigt på torsdagsmorgonen stormade kravallpolis det tidigare public service-bolaget ERT:s huvudkontor i Aten för att skingra de anställda och demonstranter som ockuperat byggnaden sedan i Juni - i protest mot regeringens beslut att stänga ner verksamheten. Fyra fackliga företrädare greps under aktionen, skriver tidningen Greek Reporter.

Efter polisinsatsen samlades en växande skara demonstranter utanför byggnaden som svar på en maning på ERT:s Facebook-sida: "Den kamp för demokrati och social rättvisa som ERT:s anställda fört i mer än fyra månader har nått sin avgörande stund. Nu är tid att agera!"

Det var den 11 juni i år som den grekiska regeringen utan förvarning meddelade att ERT skulle läggas ned i besparingssyfte, och ersättas med en helt ny organisation. Men anställda har vägrat acceptera beslutet och forsatt genomföra sändningar från bolagets högkvarter sedan dess.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2022 Fria.Nu