Fria.Nu

Protester mot höjda skatter och lönestopp

Zambias fackföreningsrörelse har utlyst onsdagen den 18 februari till nationell protestdag mot regeringens nya budget. Budgeten innehåller höjda skatter och lönestopp för landets 120 000 anställda inom offentliga sektorn.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Tusentals talade om Afrika på socialt forum i Bamako

World Social Forum är på tre platser i år. Förra veckan slutade den första delen av forumet, som var i Malis huvudstad Bamako. Mamadou Goita har arbetat med forumet. Han tycker att det var bra att forumet handlade mycket om Afrika.

Afrika i centrum på WSF

Den första av årets tredelade upplaga av World Social Forum, WSF, avslutades på måndagen i Malis huvudstad Bamako. Forumets samordare Mamadou Goita är nöjd med att man i Bamako fokuserade på många av de afrikanska frågor som gått förbisetts vid tidigare upplagor av WSF.

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

Lycka på schemat i Indien

I måndags lanserades en ny utbildningsreform i Indien. Läroplanen som presenterades av Dalai Lama har som syfte att utbilda eleverna i lycka och glädje.

© 2022 Fria.Nu