| Fria.Nu

Lediga jobb

Fria Tidningar gör medier för människor som vill förändra världen. Vi rapporterar om lokala och globala nyheter i våra tidningar och på webben, med särskilt intresse för sådant som bidrar till en öppen, demokratisk, fredlig, solidarisk och ekologisk samhällsutveckling. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö och ger ut fem tidningar. Läs mer om oss på www.fria.nu.

Just nu har vi två lediga tjänster:

Fria Tidningen söker politisk redaktör 

Vill du ha en värld där människors och miljöns välbefinnande ställs före företagens vinster? Där gränser rivs istället för byggs upp? Där solidaritet och gemenskap premieras före individualism och nationalism? Vill du jobba på en tidning som vill förändra världen i en mer hållbar och solidarisk riktning? Då kan du vara den vi söker!

I tjänsten ingår:

  • Övergripande ansvar för allt opinionsmaterial i Fria Tidningen, inklusive ledarsidan, debattredaktionen samt kulturkrönikor och idédebatt.
  • Att skriva ledartexter varje vecka.
  • Att vara redaktör för tidningens ledarskribenter, krönikörer och debattörer.
  • Att vara tidningens ansikte utåt i politiska debattforum och i sociala medier.

Vi söker dig som:

  • Är en vass skribent med bred kunskap i frågor så som miljö och klimat, jämställdhet, hbtq, social och ekologisk hållbarhet, resursfördelning och globala maktordningar.
  • Har erfarenhet av redaktionellt arbete, inklusive redaktörsvana.
  • Har vana av att handleda skribenter och ge konstruktiv textkritik.
  • Vill delta i och synas i den offentliga debatten.
  • Har god vana av arbete i sociala medier.
  • Är stresstålig och van vid tajta deadlines.

Fria Tidningar är en arbetsplats där det finns gott om plats för en idérik och driftig person att sätta sin prägel på både sitt eget och tidningarnas arbete. Tidningen har ett tydligt jämställdhets- och mångfaldsperspektiv. Det praktiserar vi även vid rekrytering.

Tjänsten är en tillvidareanställning på 75–100 procent. Vi planerar att placera tjänsten på huvudredaktionen i Stockholm.
Ansökningar behandlas löpande. Tillträde så snart som möjligt.
Intresserad? Skicka cv, brev och arbetsprover i digitalt format till jobb@fria.nu.
Frågor? Kontakta chefredaktör Martin Holmquist, 0704-25 32 19, martin@fria.nu eller vd Caspar Behrendt, 0722-52 05 43, caspar@fria.nu.
Vi har kollektivavtal med Svenska Journalistförbundet. Facklig kontaktperson är Maria Knutsen-Öy, maria.knutsen@fria.nu.

Fria Tidningar (ETC Fria AB) gör nyheter och media för människor som vill förändra världen och som i traditionell media har svårt att hitta journalistik som svarar mot deras värderingar kring samhälle, miljö och internationella förhållanden. Fria Tidningen kommer ut på papper två gånger i veckan och på webben dagligen. Sedan juli 2016 ingår Fria Tidningar i ETC-gruppen som ger ut dagstidningen Dagens ETC och en rad andra rödgröna tidningar runtom i landet.

Tidningen Sesam söker ny redaktör

Vill du vara med och göra en väldigt viktig tidning? Sesam är nyhetstidningen som berättar om en komplicerad värld på ett enkelt språk. Läsarna är främst människor som är nya i Sverige och vill ha en lättläst väg in i samhället.

Nu söker vi en ny redaktör som vill vara med och utveckla tidningen. Tjänsten är en heltidstjänst. Vi ser helst att du kan arbeta på vårt kontor i Örebro, men andra placeringar kan diskuteras.

Vi letar efter en utbildad journalist med några år i yrket. Du ska tycka om språk, tycka om att informera och inspirera och brinna för integration. Alla texter i Sesams skrivs på lätt svenska så det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av lätt svenska.

Ett stort plus är om du har egna erfarenheter av att invandra till Sverige, eller erfarenhet av att arbeta med integrationsfrågor.

Låter det som ett jobb för dig? Sök i dag! 

Sista ansökningsdag är 23 september

Skicka din ansökan med cv och arbetsprover till: asa.wilson@etc.se

Annons

© 2016 Fria.Nu