Fria Tidningen

Fältbiologerna byter taktik

I tisdags beslutade Fältbiologerna att avbryta sina försöka att aktivt stoppa avverkningen i Ojnareskogen, på Gotland. Det efter påtryckningar från företaget Nordkalk och hot om skadestånd. Sedan början av juli har aktivisterna protesterat mot företagets planer att bygga ett kalkbrott i det känsliga naturområdet. Sara Vikström Olsson, vice ordförande i Fältbiologerna, berättar att de nu kommer arbeta på andra sätt för att stoppa avverkningen.

– Vi åkte dit idag och fikade med skogsarbetarna och kommer åka dit imorgon och genomföra en fikaaktion. Vi kommer också försöka skapa dialog med Nordkalk och arbeta på andra sätt för att mobilisera. På lördag planerar vi en stor fest och kommer bjuda in lokalbefolkningen och ha guidade turer i skogen, berättar hon.

Annons

Rekommenderade artiklar

Nu ska Sjumilaskolan organiseras om

Stora arbetsmiljöproblem kommer fram i en ny kartläggning av Sjumilaskolan, som GFT tidigare rapporterat om. Stadsdelens ordförande kritiserar nu fack och skolledning.

Elin Schwartz

Göteborgs Fria

”I helgen brann ett migrantläger..”

Så börjar Elin Grelson Almestad sitt tack och hej-brev till GP:s ledning där hon fram till i dag varit kulturskribent. Anledningen är att hon inte kan eller vill stå bakom tidningens nya politiska profilering.

Göteborgs Fria

© 2015 Fria.Nu