Fria Tidningen

Hallå där...

... Annika Flensburg, pressansvarig för Kvinna till Kvinna, som under Almedalsveckan uppmanar besökare att kärleksbomba världens kvinnorättsaktivister.

Varför gör ni det?

Vi vill synliggöra kvinnoaktivisters arbete och visa att människor utifrån tänker på dem. De behöver stöd och solidaritet. Bristen på erkännande är ett av de största hoten mot kvinnor som arbetar för mänskliga rättigheter i konfliktområden.

Hur går det till?

I vårt tält kan man kärleksbomba en aktivist genom att skriva kärleksbrev till fyra utvalda kvinnor och rama in sin hälsning tillsammans med ett foto. Vi skickar hälsningen vidare till aktivisterna som är från Liberia, Bosnien, Irak och Egypten.

Varför behöver just kvinnor kärleksbombas?

Kvinnor som kämpar för mänskliga rättigheter utsätts för sexuellt våld, förtal och ryktesspridning dagligen. Stater gör ingenting för att förebygga våldet och det internationella samfundet uppmärksammar inte kvinnors arbete tydligt nog vilket gör att våld och hot fortgår. Vi vill ingjuta hopp och visa kvinnorna att de gör ett fantastiskt arbete.

Annons

Rekommenderade artiklar

Hon står upp mot nazismen – JO-anmäler polisen trots hot

I veckan har polisen i Jönköping kritiserats för att ha gett nazistiska Svenskarnas parti demonstrationstillstånd under första maj. Nu har tre privatpersoner anmält polisen till Justitieombudsmannen (JO). Monica Nilsson är en av dem, som trots ett anonymt hotbrev står bakom anmälan.

Fria Tidningen

En av sju skolor säger nej till Svenskarnas parti

Högerextremismen

Bara en av sju skolor säger nej till nazistiska Svenskarnas parti. Fria Tidningen har gjort en rundringning till flera gymnasieskolor på de orter där partiet ställer upp i kommunalvalet.

Fria Tidningen

70 år av laglig hbtq-kamp

I år är det 70 år sedan homosexualitet avkriminaliserades i Sverige. Fria Tidningen gör en historisk tillbakablick.

Fria Tidningen

© 2014 Fria.Nu