Fria Tidningen

Hallå där...

... Annika Flensburg, pressansvarig för Kvinna till Kvinna, som under Almedalsveckan uppmanar besökare att kärleksbomba världens kvinnorättsaktivister.

Varför gör ni det?

Vi vill synliggöra kvinnoaktivisters arbete och visa att människor utifrån tänker på dem. De behöver stöd och solidaritet. Bristen på erkännande är ett av de största hoten mot kvinnor som arbetar för mänskliga rättigheter i konfliktområden.

Hur går det till?

I vårt tält kan man kärleksbomba en aktivist genom att skriva kärleksbrev till fyra utvalda kvinnor och rama in sin hälsning tillsammans med ett foto. Vi skickar hälsningen vidare till aktivisterna som är från Liberia, Bosnien, Irak och Egypten.

Varför behöver just kvinnor kärleksbombas?

Kvinnor som kämpar för mänskliga rättigheter utsätts för sexuellt våld, förtal och ryktesspridning dagligen. Stater gör ingenting för att förebygga våldet och det internationella samfundet uppmärksammar inte kvinnors arbete tydligt nog vilket gör att våld och hot fortgår. Vi vill ingjuta hopp och visa kvinnorna att de gör ett fantastiskt arbete.

Annons

Rekommenderade artiklar

Svante Tidholm

Hallå där...

...Svante Tidholm, projektledare för nystartade FATTA MAN, som ska arbeta med att förändra normer kring manlighet och sexualitet.

Fria Tidningen

”Det är dags för handling”

På torsdag drar Nordiskt Forum igång på Malmö arena – den största feministiska mötesplatsen för den nordiska kvinnorörelsen, på tjugo år.

Fria Tidningen

© 2014 Fria.Nu