Enkät: Mediebilden av Rosengård | Fria.Nu

Fördjupning


Anders Hägglund
Fria Tidningen

Enkät: Mediebilden av Rosengård

Hur tycker du att bilden som medierna ger av Rosengård stämmer överens med din egen bild av området? Vad tycker du att medierna borde rapportera om som de inte gör i dag?

 

Namn:
Mostapha 
Sysselsättning: Studerande
Ålder: 17 år

– Det är fel bild. Allt stämmer inte. Rosengård är ett bra ställe att bo på. Det är inte farligt här. Här är tryggt. Media pratar med fel personer. De skulle prata med äldre också. Mammor till exempel. Inte bara med ungdomar.

– Det skulle vara mer om tryggheten och gemenskapen. Att vi alla håller ihop här. 

 

 

Namn: Glenn
Sysselsättning: Busschaufför
Ålder: 59 plus

– Det gör den inte! Det vågar jag stå för. Jag trivs här. Det har aldrig hänt mig något. De flesta invandrare är jättebra. Jag har många arbetskollegor som är invandrare. De är raka och ärliga. Vågar säga vad de tycker.

– Allt som är bra. Att vi har mycket att lära av invandrares sociala liv. De umgås på ett helt annat sätt än svenskar. De är trevliga och öppna. 

 

 

Namn: Laila
Ålder: 19 år
Sysselsättning: Mammaledig och studerande

– Ibland är den en katastrof. De överdriver och söker förstöra Rosensgårds rykte.Rosengård är ett bra ställe att bo på. Jag har bott här i hela mitt liv och jag trivs här.

– Att Rosengård är bra och inte så farligt som de säger. 

 

 

Namn: Hannelore
Ålder: 80 år
Sysselsättning: Pensionär

– Inte alls! Ibland blir jag riktigt förbannad. För så illa är det inte. Speciellt inte på den sidan där jag bor. De andra områdena kan jag inte uttala mig om. Jag trivs jättebra. Här är underbart. Lugnt och fint. De som uttalar sig illa om Rosengård har aldrig varit här.

– Att det är fler än jag som trivs här. Folk stannar kvar. I alla fall de flesta som bor i HSB. 

 

 

Namn: Anna-Greta
Ålder: 77 år
Sysselsättning: Pensionär

–  Media svärtar ner Rosengård alltför mycket. Jag har bott här i 43 år och har inget dåligt att säga om Rosengård. Invandrarna är jättevänliga. Jag har inget illa att säga om dem.

– De skulle kolla upp Rosengård lite mer. Inte bara gå till de områden som de tycker är sämst. Vi hade inte bott här i 43 år om vi inte hade trivts. Media är skurkarna när det gäller Rosengård.

Annons

Rekommenderade artiklar

Han utmanar miljöhotet

Peter Hammarstedt har ägnat hela sitt vuxna liv åt att jaga tjuvfiskarna som hotar havets invånare.

Fria Tidningen

© 2018 Fria.Nu