Jag har aldrig försvarat al-Assad | Fria.Nu

Debatt


Ulla Johansson
Fria Tidningen

Jag har aldrig försvarat al-Assad

I mitt debattinlägg, som Arash Hakimnia bemötte, skrev jag att legoknektarna bör dras bort från Syrien och att allmänna val bör hållas. Däremot har jag verkligen inte försvarat al-Assad, men jag vill belysa Turkiets-Saudiarabiens-Quatars angrepp på Syrien. De är USA:s vasallstater som utbildar och betalar legoknektarna som härjar inne i Syrien.

Det är ett tråkigt grepp av Arash Hakimnia att beskylla mig för något jag varken tänkt, skrivit eller deklarerat.

USA bygger sitt imperium och har krossat Irak, Afghanistan och Libyen. Syrien måste nu slås ut för att Israel (på USA:s order) fritt ska kunna angripa Iran. Att behärska Mellanöstern är väsentligt för stormakten. Det gäller ju oljetillgångarna.

Att USA tidigare haft handelsförbindelser med Syrien betyder inget i sammanhanget. Nu gäller det att ha det totala greppet över hela regionen. Syrien var i vägen som relativt självständigt. Och som stöd för Iran.

Lämnar här två länkar. Den ur Global Research ger en mer trovärdig bild av massakern i Houla och vilka gärningsmännen var. Den ur Washington Post bevisar de mot Syrien fientliga arabstaternas stöd med pengar och vapen till ”frihetskämparna” (legoknektarna) i Syrien.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=31184

http://www.washingtonpost.com/world/national-security/syrian-rebels-get-...

Artikeln i Washington Post kallar legoknektarna som erhåller vapnen ”rebeller”. Som om Saudiarabien någonsin skulle utrusta demokrater –verkliga rebeller – med vapen.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

© 2021 Fria.Nu