Etzler ny partisekreterare för V | Fria.Nu
Fria Tidningen

Etzler ny partisekreterare för V

Aron Etzler, chefredaktör för tidningen Flamman, blir ny partisekreterare för Vänsterpartiet. Det beslutade partistyrelsen i lördags. Feministiskt Initiativs Gudrun Schyman kritiserar valet och menar att Vänsterpartiets trovärdighet som feministiskt parti nu är helt borta, med två män i ledningen.

Men Aron Etzler försvarar partiet och räknar upp Ulla Andersson, Josefin Brink och Rossana Dinamarca som kvinnor på ledande positioner inom partiet. Han påpekar dessutom att Ulla Andersson är Sveriges enda kvinnliga ekonomisk-politiska talesperson.

– Vi har i snitt 60 procent kvinnor i partistyrelsen, verkställande utskottet och riksdagsgruppen. Vi har dessutom kvinnor som talespersoner i alla våra prioriterade frågor, i stort sett, alltså skola, äldrevård, arbetsmarknad, säger han till Svenska Dagbladet.

I lördags stod det också klart att Ulla Andersson tar över som vice ordförande efter Rossana Dinamarca och att Josefin Brinck blir ny andre vice ordförande.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2021 Fria.Nu