Skånes Fria

Malmö stad chattar med sexsäljare – vill hjälpa till att förändra liv

Het blondin säljer sex och eskort söker suggardaddy. Sexanonserna har den senaste tiden blivit fler i Skåne. Nu har Malmö stad öppnat en chatt dit folk som säljer eller byter sexuella tjänster kan vända sig.

Trots att sexannonserna har blivit fler är det inte säkert att prostitutionen har ökat totalt sett den senaste tiden. Men det ökande antalet annonser gör att Kompetenscenter för prostitution i Skåne vill vara närvarande även på nätet.

– Över 200 nya annonser har hittills i år dykt upp på de forum vi är inne på. Chatten är ett sätt att befinna sig på de arenor som vår målgrupp befinner sig. Vi är sedan tidigare på plats på gatan, nu vill vi komma i kontakt nätanvändarna, säger Carina Levin, socialrådgivare på Kompetenscenter för prostitution i Skåne, som står bakom initiativet.

Kompetenscentret har annonserat om tjänsten på olika sexsajter.

Med chatten hoppas de öka tillgängligheten och underlätta kontakten med myndigheter för personer som säljer sex. De som chattar kan vara helt anonyma.

Bakom tangentbordet sitter fyra socialrådgivare som turas om att svara på frågor. Intresset för sajten var svalt under premiärdagen förra onsdagen, då bara ett mejl kom in. Men Carina Levin tror att fler kommer att höra av sig när sajten etablerats.

– Det är ju långtifrån alla som behöver eller vill ha vår hjälp, men vi finns för dem som behöver det. Vi kan ge råd och stöd om allt från sexuell hälsa till personsäkerhet, problem med myndigheter, eller hjälpa dem som vill förändra sitt liv. Vi möter personerna i den situation de är och ställer inte några krav, säger Carina Levin.

Chatten finns på http://malmo.se/prostitutionschatten och är öppen dagtid under vardagar samt två kvällar i veckan.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

100 miljoner i ökat Norrlandsstöd

Norrlandsstödet till lantbrukare i norra Sverige har inte räckt för att minska nedläggningen av gårdar. Nu höjs stödet med 100 miljoner.

Landets Fria

© 2024 Fria.Nu