Fria Tidningen

Påskupprop mot utförsäkringar

Sjukförsäkringsreglerna har förödande konsekvenser för människor. Det skriver bland andra läkaren Jenny Fjell, initiativtagare till nätverket Resurs, författarna Bob Hansson och Ylva Eggehorn och barnläkaren Henry Ascher i ett upprop på Aftonbladet debatt på måndagen.

”Finns det kanske en dold agenda bakom det rekordsnabba nedmonterandet av den allmänna sjukförsäkringen, kombinerat med oviljan att reparera de värsta fadäserna? Kommer alla snart att tvingas teckna privata försäkringsalternativ? Och vad händer då med dem som redan är sjuka nu och som inte kommer att ha den möjligheten?”, skriver de och uppmanar alla att ansluta sig till facebooksidan – där rubriken blev fel och inte går att ändra – Påskuppror mot utförsäkringarna.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu