Stockholms Fria

Konstkollo för Rågsvedstjejer

Det finns flera kollon för unga som drömmer om att bli artister, men kanske är det nu första gången det arrangeras ett kollo för dem med bildkonstnärliga ambitioner.

Kollot är ett pilotprojekt i Re:Orients regi och vänder sig till tjejer boende i Rågsved. Under fyra dagar på Simpvik på Gålö får deltagarna, som är mellan 12 och 17 år, möjlighet att undersöka, upptäcka, uttrycka och skapa. Bildpedagogen Saadia Hussain kommer att guida i former att konstnärligt uttrycka sig kring frågor som är viktiga för tjejerna själva.

Kollot äger rum 6–9 augusti.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Nathalie Ruejas Jonson och det autistiska perspektivet

Det skeva perspektivet, det lilla som blir enormt, det stora som försvinner. Alla ord som regnar i kaskader över världen tills den inte syns längre. Och så stunderna med hörlurarna på max för att få ledigt en stund. Kaoset och skammen inför kaoset. Att be om hjälp. Att få hjälp.

Hon besjunger livet i utkanterna

I Händelsehorisonten skildras ett samhälle som på många sätt inte alls är olikt vårt, ett samhälle som har förvisat en grupp människor till Utkanterna.

Fria Tidningen

Hon ger ut sin egen poesi

Louise Halvardsson gav ut sin diktsamling Hejdå tonårsångest - 35 dikter innan 35 på eget förlag. Nu har hon nominerats till Selmapriset.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu