Recension


Fria Tidningen

Mäktig debutroman från Woolf

Fakta: 

<h2><strong>Litteratur</strong><br>
Resan ut <strong>Författare </strong>Virginia Woolf <strong>Översättning</strong> Maria Ekman <strong>Förlag </strong>Bonniers</h2>

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Paletten med koreografi som tema

Recension

Det senaste numret av konsttidskriften Paletten har som underrubrikrubrik det rimmande ”Baletten”. Men Paletten bjuder inte in till någon resa i den klassiska dansen domäner om någon trodde det. Gästredaktörerna Malin Elgán och Josefine Wikström har samlat ett antal intressanta texter som rör sig runt olika sätt att tänka kring koreografi. Och det är koreografi i begreppets utvidgade mening som diskuteras här.

Göteborgs Fria

Bloomsberries satte samtalet och leken främst

Recension

Bloomsburygruppen var en skara kreativa individer som fann varandra under några decennier i början av 1900-talet. Den för allmänheten mest uppmärksammade av medlemmarna och den vars verk fortfarande är ständigt aktuella är författaren Virginia Woolf. Bloomsburygruppen bestod av både författare, historiker, ekonomer och konstnärer och runt sig hade de ett brett och digert persongalleri som kom och gick under åren. Men kärntruppen bestod av ett tiotal personer.

Göteborgs Fria

Poesi i samklang med verkligheten

Recension

Lars Mikael Raattamaas nya bok mallamerik, mallammer, malameri, mallame, amerik, mallameka, merrikka, är full av röster. Att läsa/lyssna av den är som att lägga örat mot en punkt, kanske vid tunnelbanespåret ut mot Skärholmen och där höra allt det som sägs, tänks och diskuteras. Det är ett sammelsurium av stämmor som ljuder och blandas med varandra, utan hierarkisk ordning, linjär rörelse eller för den delen punktion.

Fria Tidningen

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu