FRIA granskar hyressättningen | Fria.Nu
Göteborgs Fria

FRIA granskar hyressättningen

Hyresmarknaden står inför stora förändringar och radikala förslag står för dörren. Hyressättningssystemet i Göteborg ser annorlunda ut i dag än för bara några år sedan och om utredningen EU, allmännyttan och hyrorna går igenom räknar man med att över 27 000 hyresgäster i Göteborg kommer tvingas flytta. FRIA reder ut vad som händer på hyresmarknaden.

Del 1: Så påverkas din hyra om allmännyttan försvinner
Nu drar hyresförhandlingarna inför 2009 igång. Men hur fungerar hyressättningssystemet
i Göteborg i dag och vad är det som bestämmer din hyra?

Del 2: ”Ta bort allmännyttan”
Det är utredningen EU, allmännyttan, och hyrorna, som ligger bakom det senaste halvårets bostadspolitiska debatt. Men vad står det i utredningen, varför beställdes den och vilka konsekvenser får den? FRIA reder ut begreppen

Del 3: ”Vi kommer tvingas att flytta”
Flera remissinstanser ger alltså hård kritik mot utredningen. Man menar att segregationen och klassamhället kommer öka och att resurssvaga kommer tvingas att flytta. Samaheh Khorassani är en av dem.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2022 Fria.Nu