Stockholms Fria

Klubb Pickadoll skapar en annorlunda klubb i sommar

Den från förra hösten nystartade Producentutbildningen Produktion i konst och nya medie-scener på Högskolan på Gotland har under året åstadkommit ett 15-tal projekt, från turnéer till hemsidor. De har bildat ett fiktivt produktionsbolag som de kallar Pickadoll, som fungerar som ett slags stödbolag till artistbolaget Publishment AB, och skivbolaget Corruption records, vilka har sitt säte på Mondo på Medborgarplatsen i Stockholm.

Det började ett samarbete för att skapa något nytt för att få ett alternativ till de klubbar och pubar som redan finns i Visby. Pickadoll vill komma ifrån 'Stureplanskänslan' och 'mainstreammusiken'. De lokaler som nyttjats av Pickadoll under året skulle passa bra då de vid två tillfällen tidigare använts för musikarrangemang och fest under Pickadolls regi.

Lokalen är ett gammalt Ica-lager som ligger precis vid vattnet och alltså en stor lagerlokal som under våren byggs om till klubblokal. Dock kommer lagerkänslan att finnas kvar. 'Skate' och rock är grundstommarna för klubben, och man skulle kunna säga att det liknas vid en festival, fast under en lång period.

Bakom projektet står också Publishment då deras band som Pickadoll jobbat med under året ska spela på klubben, bland annat Krim och Leif Karate. Några kända namn är på gång, ännu hemligt och det kommer även göras plats för en demoscen.

På Klubb Pickadoll kommer det på dagarna att vara öppet för alla åldrar, med kafé, skatepark, datorer.

På kvällen öppnas klubben och då den generella åldersgränsen på ställen i Visby är minst 20 vill Pickadoll även erbjuda ett ställe för dem som fyllt 18 år. I Visby är det stort problem med de unga som inte har någonstans att ta vägen och bara driver omkring på gatorna.

Samtliga krogar och klubbar i Visby stänger senast klockan två. För att råda bot på att folk driver omkring på stan öppnar Pickadoll återigen upp portarna för att erbjuda ett ställe att få komma till, lyssna på musik och få sig en bit mat. Där kan folk få vistas till morgontimmarna. Det kommer att förekomma scenuppträdanden under hela dygnet men anpassat till den verksamhet som bedrivs.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Sista natten med Refused

Förra lördagen stod de på Annexet i Stockholm och i kväll är det final på Exel Arena i Umeå där det hela en gång började. Elin Herlitz tar farväl inför Refused sista spelning.

Fria Tidningen

Veckan då svälten kom till stan

En båt med 70 flyktingar nådde Stockholm i förra veckan. Men flyktingarna var kopparstatyer – en uppseendeväckande installation av den danske skulptören Jens Galschiöt.

Fria Tidningen

Ett smörgåsbord av livslust

Lokala verksamheter, miljömedvetenhet, internationella utbyten och massor av himmelsk och jordnära musik. Elin Herlitz rapporterar från en festival som i 16 år hållit världsmusikens fana högt. Men egentligen kan Urkult inte refereras, bara upplevas.

Fria Tidningen

Urkult – så väärt det

Den "vänliga" folk- och världsmusikfestivalen Urkult är över för i år, men många besökare kommer för alltid minnas regnet, leran, dansen och eldarna - för att inte tala om stunderna av kärlek. Elin Herlitz är lyrisk.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu