Fler sidor av Mary the First | Fria.Nu

Recension


Musik
Mary the First EP Artist: Mary the First Bolag: Eget

Fria Tidningen

Fler sidor av Mary the First

Efter två lysande singlar kommer nu debutep:n från Mary the First.

Det var ett år sedan som Maria Eilersen (Revl9n) inledde solokariären som Mary the First. Hennes första singel You must be strong var så laddad att den sprakade av elektricitet.

Det är bara att konstatera att den fortfarande är ruggigt stark. Såpass bra att den ställer det övriga material i skuggan av den.

Ett modigt val hade varit att helt enkelt skippat både You must be strong och Bystander, som även den har ett år på nacken. Nu känns det istället som att de färskaste bidragen på denna fyraspårs-ep – Warm Room och Sugar Crown – får finna sig i att bli något av b-sidor.

En riktning som märks på dessa låtar är att soundet är något poppigare och några nyanser ljusare. Jag ser med spännig fram emot ett helt album för att få höra fler sidor av Mary the First.

Annons

Rekommenderade artiklar

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

De tar ett andetag tillsammans

Recension

Bakom Luft står saxofonisten Mats Gustafsson och säckpipeblåsaren Erwan Keravec. Inhale är deras debutskiva.

Fria Tidningen

© 2020 Fria.Nu