• Emil Sergel, arrangör Elixir, actionsporternas filmfestival.
  • A line across the sky är en av filmerna som visas på Elixir. Filmen handlar om några alpinister som blir de första att besegra Fitz Roy traversen i Patagonien.
Göteborgs Fria

Mer än bara ”skidporr”

På tisdag är det dags för Elixir, actionsporternas filmfestival. Vi ställer tre frågor till arrangören Emil Sergel.

Elixir är actionsporternas filmfestival, hur kom du på konceptet?

– Jag har länge själv inspirerats av äventyrsdokumentärer och använt dem som inspiration och jag låg vaken en natt och tänkte att om jag blir inspirerad så blir säkert andra människor det med. Så nästa morgon när jag vaknade så bokade jag Draken för att sätta press på mig själv.

– Nu vill jag att Elixir ska vara en brygga. Att få festivalbesökarna att ta sig från biosalongen och ut i naturen. Om det sedan handlar om att tälta för första gången eller att göra en Himalayaexpedition bryr jag mig inte om.

Hur har du valt filmerna?

– Med magkänslan framförallt. Jag vill ha en bra mix mellan olika sporter, kön och produktionsland. Sedan vill jag ha en bra story, det måste vara mer än ”skidporr” eller bara snygg filmning.

Vilka är det som lockas till Elixir, är det bara de redan frälsta?

– Det är en bred mix, men det är klart att många kommer i gore-tex jackor och är intresserade av outdoor. Men jag försöker komma åt en korsbefruktning, där klättrare ska komma för att se klättringsfilmen och sedan blir pepp på att börja fridyka till exempel.

Fakta: 

Tisdag 12 april kl 19, Draken, Järntorget

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Sånger som för oss samman

Stadsbibliotekets hörsal fylls på lördag av sång från olika kulturer då Kultur- och språkfestivalen arrangeras.

Göteborgs Fria

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu