Politisk massvaccinering | Fria.Nu
Lennart Fernström

Inledare


Lennart Fernström
Fria Tidningen

Politisk massvaccinering

Massvaccinationen mot svininfluensan som staten genomförde 2009 har sent omsider börjat ifrågasättas. Inte minst genom en artikelserie i Svenska dagbladet, som visat att dödligheten i Sverige var lika hög som i länder där bara ett fåtal vaccinerades. Men i Sverige har 168 barn och ungdomar drabbats av narkolepsi till följd av vaccineringen.

Nu när de flesta börjat inse att det var ett felaktigt beslut att massvaccinera så gömmer sig politiker, myndigheter och medier, som alla drev på hysterin, bakom att ingen visste bättre. Sanningen är att vi var flera, bland annat denna inledarsida, som redan då varnade för det vansinniga i att vaccinera alla inklusive fullt friska utanför riskgrupperna.

I Polen beslutade hälsominister Ewa Kopacz att trotsa läkemedelsföretagen och inte köpa in något vaccin över huvud taget eftersom hon såg svininfluensan som lindrigare än vanlig säsongsinfluensa.

Man behövde inte vara expert för att redan 2009 inse att huvudorsaken till att Sverige, till skillnad mot de flesta andra länder, massvaccinerade var att staten hade ett avtal med läkemedelsindustrin som band oss till att köpa 18 miljoner doser. Anledningen till massvaccinationen var inte okunskap, utan politik och affärsjuridik. Det gav 168 unga narkolepsi och läkemedelsföretaget Glaxo smith kline 1,3 miljarder kronor.

Det vi behöver är vaccinering mot påbud och propaganda från politiker och läkemedelsföretag.

ANNONS

© 2022 Fria.Nu