Lennart Fernström

Inledare


Lennart Fernström
Fria Tidningen

Äntligen...

...sprack det rödgröna samarbetet. Att kopiera alliansen var en dålig idé från början. Alliansens väljare ville se ett närmare borgerligt samarbete, det har aldrig efterfrågats av de rödgrönas väljare. Tvärtom finns det en stor skepsism hos högersossar mot V, hos vänstersossar mot MP, hos vänsterpartister mot ”det borgliga” MP och hos miljöpartister mot såväl den systembärarande socialdemokratin som mot ”kommunisterna”.

De rödgröna var ett ovanifrånprojekt som var dömt att misslyckas från början och inte blev det bättre av att projektet både till form och innehåll var en kopia av alliansen. Gemensamma tågresor och hemma hos-möten var ett allt för tydligt bevis på att de rödgröna inte hade mycket eget att komma med.

Nu är det bara att hoppas att alla tre vågar plocka upp sina visioner och profilera sig som verkligt gröna respektive röda. Att de vågar gå i opposition och driva radikal politik.

Var för sig kan rött och grönt vara tilltalande på olika sätt, men blandar man ihop dem blir det bara en tråkig brun sörja.

Fakta: 

Lennart tycker att en demokrati kräver fler politiska alternativ, inte färre.

ANNONSER

© 2024 Fria.Nu