Recension


Musik
MVIMW
Artist: Systraskap

  • Amanda Lindgren och Sabina Wärme är duon Systraskap.
  • MVIMW bjuder på elektronika, buller och kampsång i stämmor.
Fria Tidningen

Speciell systraskapskänsla

Systraskap har redan ett slags alternativ megahit med sin Let’s start a revolution och de har spelat flitigt live de senaste åren. Nu kommer deras första fullängdare och den gör i alla fall inte mig besviken.

Resultatet är en sparsmakad men vild elektronisk klubbpop med vackert frammejslade arrangemang. Jag får känslan av att Amanda Lindgren och Sabina Wärme arbetar med sina ljud och ljudbilder med värme, för de låter loopar och ljudslingor växla, skifta och leva egna liv. Mixen mellan elektroniskt och akustiskt skapar den speciella Systraskapskänslan där musiken rymmer både minimalistisk elektronika, buller och kampsång i stämmor. Som studioalbum är det fantastiskt, men passa också på att se dem live. Spelningen på Debaser Strand i Stockholm var en riktig pärla, som gav ledtrådar till hur Systraskaps unika sound har uppstått.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

De tar ett andetag tillsammans

Recension

Bakom Luft står saxofonisten Mats Gustafsson och säckpipeblåsaren Erwan Keravec. Inhale är deras debutskiva.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu