Fria Tidningen räddad. Utgivningen igång igen.

Publicerad:

Utgivningen av Fria Tidningen är igång igen. Efter att varit sambo med ETC-tidningarna i 1,5 år har vi nu flyttat ihop med Nyhetsmagasinet Syre, Syre Stockholm, Syre Göteborg och Syre Global i Mediehuset Grönt. Det känns väldigt spännande och inspirerande.

Flytten innebär en rejäl satsning på att återskapa den kvalité som Fria en gång haft men också på att utveckla tidningen för framtiden. Med i den satsningen är både Lennart Fernström och Björn Danielsson finnas. De startade Fria Tidningar 2001 men har under senare år varit på Mediehuset Grönt. Med finns också Frias tidigare marknadschef Simon Nummela och mångåriga redaktör och ledarskribent Malin Bergendal. Även journalister som gjort tidningen på senare år och fram till konkursen har bjudits in för att vara med vid återuppbyggnaden.

Det kommer ta ett tag att restaurera tidningen, så ha lite tålamod med oss, men målsättningen är inte bara att starta utgivningen igen utan även att lite längre fram återuppta pappersutgivningen och kombinera den med en modern digital plattform för läsande. Vi tror att framtidens tidningsutgivning ligger i en bra mix av de två formerna. Vill du hjälpa oss med Fria Tidningen, teckna en prenumeration genom att mejla till [email protected] [1] och skriv tydligt att det handlar om Fria Tidningen.

UPPDATERAD INFORMATION OM UTGIVNINGEN  
2018-05-04 

Vi är igång igen! Första tidningen kom ut fem dagar efter överlåtelsen men det är fortfarande mycket som ska falla på plats för att skapa den produkt vi vill, så ha fortsatt tålamod med oss.

Nyhet: Vi håller just nu på att förbereda en app för att läsningen ska bli ännu mer tillgänglig. Troligtvis är appen på plats inom två veckor.

Vi har fått frågor från en del läsare och svarar på några av de vanligaste:

Vad händer med min prenumeration nu?
Den fortsätter precis som tidigare. Vi har i överlåtelsen lovat att fortsätta leverera tidningen den period som du betalat för. Har du haft autogiro kommer det troligtvis att fortsätta som tidigare – vi hör av oss om det skulle uppstå något problem i övergången. 

Hur läser jag tidningen? 
Tills vidare kommer vi att skicka tidningen som PDF-fil på onsdagar och fredagar. Du klickar på omslagsbilden och kommer direkt in i PDF-läsningen. Vi jobbar på att så snabbt som möjligt få igång pappersutgivningen, det finns inget datum spikat men vi uppdaterar er här och i nyhetsbreven. 

Vad händer med Mitt Fria? 
Just nu kan du uppleva problem i inloggat läge. Vi jobbar på en lösning för att Mitt Fria ska fungera så att du även kan läsa tidningen i inloggat läge. Tills dess hänvisar vi vid problem till PDF-läsningen och den kommande appen. 

Fler frågor och funderingar?
Vi svarar gärna på dina frågor och tar emot input på den fortsatta utvecklingen. Mejla oss på [email protected] [1] eller slå en signal: 010-102 27 54. Kundtjänst på telefon har öppet på måndag och torsdag klockan 15:00-19:00.