Rättegång mot djurrättsaktivister | Fria.Nu
Fria Tidningen

Rättegång mot djurrättsaktivister

Igår, torsdag, hölls rättegången mot två personer från Djurrättsalliansen som olovligen tog sig in i grisfarmaren och före detta Swedish Meats ordförande Lars Hultströms stallar utanför Flen, år 2009. I Linköpings tingsrätt erkände de att de varit inne i stallarna ett flertal tillfällen.

– Vi står självklart för att vi slog larm. I dag är det bara ekonomi som styr och det krävs en oanmäld kamera som ocensurerat visar upp verkligheten. All diskussion och förändring börjar med att samhället erkänner fakta om hur djurindustrin verkligen ser ut, säger Malin Gustafsson, en av de åtalade, i ett pressmeddelande.

Aktivisterna har åtalats efter att de har vittnade mot Lars Hultström då åklagaren utredde misstänkt brott mot djuskyddslagen. De hade flera timmars filmmaterial och flera hundra fotografier som bevis, men utredningen lades ner och de åtalades istället själva för olaga intrång.

Hultström har dragit tillbaka skadeståndsanspråket på närmare en miljon kronor, enligt ATL, men enligt Djurrättsalliansen har han riktat ett lika stort anslag mot organisationen.

Domen väntas nästa vecka.

Annons

Rekommenderade artiklar

Ny massaktion mot tyska kolgruvor

Nästa vecka är det återigen dags för massaktionen Ende Gelände som samlar miljöaktivister från hela Europa som ska sätta de tyska kolgruvorna i blockad.

Fria Tidningen

© 2021 Fria.Nu