Göteborgs Fria

Judiska Centralrådet begär möte med justitieministern

Efter nazistmarschen i Göteborg, i går söndag: Judiska Centralrådet begär möte med justitie- och inrikesminister Morgan Johansson.

På söndagen gick ett 50-tal personer från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen genom centrala Göteborg i en icke tillståndsgiven demonstration. Nu kräver Judiska centralrådet att få träffa justitie- och inrikesminister Morgan Johansson.

”Den judiska befolkningen i Sverige har under den senaste tiden med stor oro kunnat bevittna hur den högerextrema rörelsen växt sig allt starkare i vårt land. Inte minst har vi upprörts över Polisens beslut att tillåta nazister att marschera genom Göteborg på det judiska årets viktigaste dag – Jom Kippur – ett stenkast från stadens synagoga”, skriver Judiska centralrådet i ett pressmeddelande på måndagen.

Syftet med att träffa ministern är att "framföra vår oro och för att höra vad Sverige kommer att göra för att uppfylla såväl nationella som internationella åtaganden för att skydda sin judiska befolkning."

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Förvaltningsrätten ändrar NMR:s demonstrationsväg

Förvaltningsrätten ger rätt till dem som överklagat polisens beslut – Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen måste marschera en annan väg. Detta med hänsyn Bokmässan och Judiska församlingen.

Göteborgs Fria

Biskopen: ”SD:s ökning inger oro”

Igår, söndag, hölls kyrkovalet. I Göteborgs stift går SD, C och Vänstern i svenska kyrkan framåt. Biskopen ser med oro på SD:s ökning.

Göteborgs Fria

”NMR är i en upptrappningsfas”

Nazistiska NMR har synts i flera gatuaktiviteter i Stockholm nyligen. De försöker trappa upp verksamheten, menar journalisten Carl Tullgren.

Stockholms Fria

© 2024 Fria.Nu