Nätgrupp mot SD växer sig allt större

Publicerad:   •  Uppdaterad:

Facebookgruppen ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack!” spräckte i helgen målet på 200 000 medlemmar. Nu är gruppen uppe i 214 000 medlemmar.

Inrikes

Under helgen presenterade initiativtagaren Zana Hussan samtidigt en programförklaring med målet att flytta ut rörelsen i vardagen i form av bland annat demonstrationer, debatter och rockmärken.

Zana Hussan är nöjd över utvecklingen.

– Det går bra, det håller på att växa till sig, säger han. Vi håller på att skapa grejer nu.

Zana Hussan berättar att en manifestation är planerad, men vill i nuläget inte avslöja mer än så. Gruppen har börjat uppmärksammas på en del håll, även om Zana Hussan inte märkt av något större medieintresse. Än sä länge, åtminstone.

– Vi kommer att uppmärksammas mer. Om inte medierna vill göra det kommer de att tvingas att göra det. Vi är en rörelse som kommer att stanna kvar.
Zana Hussan är partisekreterare för vänsterpartiet i Järfälla. Bland de politiska kollegorna har reaktionerna låtit vänta på sig.

– Jag har fått minimalt med respons från partikollegor, det är vanliga sympatisörer och medlemmar som har kontaktat mig och sagt ”bra jobbat!”, berättar Zana Hussan. Det är de enda reaktionerna jag fått.

Samtidigt är Zana Hussan omtumlad av den massiva medlemstillströmningen.

– Det känns omtumlande och otroligt, faktiskt, säger han. Jag hoppas verkligen att vi kommer att växa ännu mer, till över 300 000 medlemmar.

Fria Tidningen