Anatomistudier till en god whisky

Publicerad:   •  Uppdaterad:

Njuta films är ett växande företag med familjefilmer som specialitet. Jag bjöd in några goda vänner från min tid i Sigtuna till en helafton i kvalitetens tecken. Vi förtärde en enkel supé bestående av gåslever, rådjurssadel och min absoluta favorit till efterrätt: crème brulée. Några flaskor Château Margaux (1985) och 50-årig maltwhisky blötlade våra torra strupar. När sex hemlösa avrättades utan anledning i Pearls before Swine stämde vi upp i plötslig kanon: Håkan Jaldung.

Kultur

Denne eminente polismästare skulle säkert inspireras av filmens resoluta behandling av gatans pöbel. Glasen klingade en skål för vår käre konung som dessvärre ej kunde delta i aftonens begivenhet.

Nå, det var länge sedan jag fick en närmare granskning av människans anatomi - tack Bloodlust. Ljudet av en spegelblank vässad kniv som sticker ut ett öga och ben som hackas sönder är livet på en pinne för att citera en gammal svensk schlager. Att kvinnans plats är sexslavens är sedan länge min och mina bröders devis. Men annars duger vi själva också.

Mången gång har vi avslutat våra samkväm tätt sammanbundna med varandra. 'Till häst, riddare!' brukar vi skandera när lusten faller på. Oftast blir det startskottet för klädbyte. Från dubbelknäppt tweed till latex chic med huva.

Om sommaren firas den italienske mördade mästerregissören Pier Paolo Pasolinis minne i mitt residens på Rivieran. Framåt småtimmarna brinner korsen och huset fylls av mindre bemedlade som lurats dit med löfte om sång, dans och lite naket. Så synd om de stackars varelserna som aldrig får återse sina taffliga hem. Jag har ofta frågat mig om jag lever ett sunt och klanderfritt liv. På denna fråga finns det bara ett svar: självfallet! Mitt behov blir väl tillgodosett av de mineral som finns i benmjöl.

Anton LaVey

LITTERATUR

Pearls before Swine

Bloodlust

Regi: Boyd Rice, Richard Wolstencroft, Jon Hewitt.

Filmbolag: Njuta films

Stockholms Fria