Mängder av poliser skärmar nu av mellan NMR och motdemonstranter i väntan på besked om demonstrationen ska fortsätta.

Osäkert om NMR:s demo får starta

Publicerad:

NMR:s demonstration som officiellt inte ens börjat har fastnat vd Ica Fokus och nu säger polisen till GFT att de diskuterar om den alls kommer få börja. 

Just nu är det riktigt rörigt kring Fabriksgatan dit NMR fördes av polis för att nå sin startposition för sin demonstration. Men så långt har de inte kommit. Just nu hålls NMR bakom Ica Fokus medan ett tusental motdemonstranter blir bortmotade av polisen med hästar och hundar. Läget står still just nu men många har lämnat Heden och rört sig mot det oroliga området. Fyra stora bussar har just anlänt utanför Ica Fokus, mängden människor i området är enormt stor.

Polisens presstalesman Peter Adlersson berättar att flera ur NMR-tåget har försökt bryta sig ur och bege sig mot Svenska mässan men att de har stoppats av polisen. Han bekräftar också att ett 10-tal NMR-anhängare har gripits, men om de ska bli frihetsberövade och avlägsnas är i skrivande stund oklart då det beslutet fattas på plats. 

Vad krävs för att ni ska stoppa NMR:s demonstration? 

– Detta är något som diskutetras just nu av kommenderingsledningen, men vi har inte fått besked ännu, säger Peter Adlersson.

Göteborgs Fria