Antifascister sätter P

Publicerad:

Umeå gick man ur huse mot nazisterna i lördags. Nu mobiliserar stockholmarna med humorn som vapen. Efter Fremskrittspartiets framgångar i Norge behövs lite nytänkande.

Kultur

Umeå visar vägen. Efter att nazister från Svenska motståndsrörelsen i lördags samlades på Rådhustorget i Umeå var den folkliga mobiliseringen snabb och omfattande. Tusentals personer slöt upp till motdemonstration. Några byggnadsarbetare slutade till och med jobba för att inte störa talarna med buller.

I helgen kan bedriften upprepas. I samband med att Svenskarnas parti samlas på lördag planeras manifestationen ”Vattenkrig mot raskrig” i Stockholm. ”Det röda teamets uppgift är att med vattenpistoler och vattenballonger pricka Team Brun och ge dem en kalldusch”, skriver Nätverket mot rasism på Facebook-inbjudan.

Efter Fremskrittspartiets framgångar i Norge behövs sådana initiativ mer än på länge. Med humor och allvar motar vi rassarna i grind.

Fakta: 

Demonstrationen "Vattenkrig mot raskrig" arrangeras av Nätverket mot rasism. Samling vid Konserthuset i Stockholm den 14 september kl 12.

Fria Tidningen