#pressoffensiven

Fria Tidningar är en av landets viktigaste oberoende röster. Den får inte tystna!

Mångfalden kräver fria tidningar Tack vare nätet har vi idag fler medier än någonsin tidigare i historien. Många liberala redaktörer tar också sitt publicistiska ansvar så även i borgerliga tidningar finns det gott om uttryckta vänsterståndpunkter på exempelvis kultur- och debattsidor. Trots detta är det nog få som menar att vi har en verklig mångfald inom medierna. För det är i hög grad ur nyhetsflödet som folks världsbild skapas och hur många vänsterkrönikörer som än släpps fram så påverkas i grunden inte den agenda som ytterst styrs av ägande- och produktionsförhållanden. Media är en industri bland andra där varan är konsumenterna i egenskap av presumtiva kunder åt annonsörerna. Och om vi är överens om att vi lever i ett kapitalistiskt samhälle – ja, då är det väl inte så märkligt att medieklimatet, den tekniska utvecklingen till trots, är så enfaldigt? Oavsett var man står politiskt - för mångfaldens skull behövs oberoende medier. Fria Tidningar är ett producentkooperativ och en av landets viktigaste oberoende röster. Den får inte tystna!

/Stefan Bergmark - Journalist

Teckna en prenumeration idag, från 47:-/mån, ditt stöd behövs

#pressoffensiven

Kampanjen #pressoffensiven synliggör behovet av oberoende medier som utan vinstintresse särskilt lyfter fram frågor om solidaritet och demokrati. Medier som bevakar det viktiga arbete som exempelvis antirasistiska, feministiska och klimatradikala rörelser gör i skuggan av partipolitiken. Kampanjen uppmanar dig som mediekonsument att ta ställning genom att aktivt stödja Fria Tidningar, för bara med hjälp av betalande prenumeranter kan Fria överleva som en oberoende mediegrupp även efter valet.
Från 47 kr/mån kan du värna en oumbärlig pressröst. Teckna en prenumeration i dag!


Vill du också slå ett slag för den fria pressen? Mejla varför du tycker Fria Tidningar eller fri press behövs till [email protected] eller skriv på twitter #pressoffensiven.

© 2022 Fria.Nu