#pressoffensiven
  • Sanna Vestin Artikel 14 #pressoffensiven

Märkligt nog är det ofta i Fria Tidningen, med de minsta resurserna, som vi fått läsa de kunnigare reportagen

Flyktingar beskrivs ofta ur ett uppifrånperspektiv, som kollektiva massor i läger och ”strömmar”, medan den enskilde flyktingen i Sverige porträtteras stereotypt, som offer eller skurk. Även vi som har som huvuduppgift att rapportera om flyktingfrågor, brottas med schablonerna. Märkligt nog är det ofta i Fria Tidningen, med de minsta resurserna, som vi fått läsa de kunnigare reportagen om asylsökande och papperslösa, och fått skeenden förklarade även ur flyktingens perspektiv. Det är en röst som skulle saknas om den tystnade.

/Sanna Vestin - Ansvarig utgivare för tidskriften Artikel 14

Teckna en prenumeration idag, från 47:-/mån, ditt stöd behövs

#pressoffensiven

Kampanjen #pressoffensiven synliggör behovet av oberoende medier som utan vinstintresse särskilt lyfter fram frågor om solidaritet och demokrati. Medier som bevakar det viktiga arbete som exempelvis antirasistiska, feministiska och klimatradikala rörelser gör i skuggan av partipolitiken. Kampanjen uppmanar dig som mediekonsument att ta ställning genom att aktivt stödja Fria Tidningar, för bara med hjälp av betalande prenumeranter kan Fria överleva som en oberoende mediegrupp även efter valet.
Från 47 kr/mån kan du värna en oumbärlig pressröst. Teckna en prenumeration i dag!


Vill du också slå ett slag för den fria pressen? Mejla varför du tycker Fria Tidningar eller fri press behövs till [email protected] eller skriv på twitter #pressoffensiven.

© 2022 Fria.Nu