#pressoffensiven
  • Mattias Gardell

Medielandskapet blir allt mer likriktat och beroende av profittänkande och mäktiga företagsintressen

En fri och oberoende press är en förutsättning för utvecklingen av ett demokratiskt samhälle. Idag undermineras demokratin av starka ekonomiska intressen som undandrar allt fler områden från människors möjlighet att påverka sina livsvillkor och vår gemensamma framtid. Att medielandskapet blir allt mer likriktat och beroende av profittänkande och mäktiga företagsintressen är i detta sammanhang extra bekymmersamt. Behovet av en oberoende och kritisk granskning som speglar samhällets mångfald och låter annars marginaliserade röster komma till tals är viktigare än någonsin.

/Mattias Gardell - Författare och professor i jämförande religionsvetenskap, Uppsala universitet

Teckna en prenumeration idag, från 47:-/mån, ditt stöd behövs

#pressoffensiven

Kampanjen #pressoffensiven synliggör behovet av oberoende medier som utan vinstintresse särskilt lyfter fram frågor om solidaritet och demokrati. Medier som bevakar det viktiga arbete som exempelvis antirasistiska, feministiska och klimatradikala rörelser gör i skuggan av partipolitiken. Kampanjen uppmanar dig som mediekonsument att ta ställning genom att aktivt stödja Fria Tidningar, för bara med hjälp av betalande prenumeranter kan Fria överleva som en oberoende mediegrupp även efter valet.
Från 47 kr/mån kan du värna en oumbärlig pressröst. Teckna en prenumeration i dag!


Vill du också slå ett slag för den fria pressen? Mejla varför du tycker Fria Tidningar eller fri press behövs till [email protected] eller skriv på twitter #pressoffensiven.

© 2022 Fria.Nu