#pressoffensiven

Vi har ett ansvar att förstå vår samtid. För att göra det krävs röster som kan lyfta fram olika sidor av det som händer.

Vi lever i oroliga tider. Runt om i världen händer saker vi har svårt att förklara. Ibland för att vi inte begriper. Ibland för att vi inte ens får höra om dem.
För femton år sedan var jag del av ett samarbete mellan flera olika mediekollektiv, arbetandes med att hitta formen för vad vi kallade "alternativa nyhetsmedier". Vårt syfte då var att ge röst åt de gräsrotsrörelser som dubbel-kämpade både mot sociala orättvisor och med att nå ut med sitt budskap. Ett projekt som sprang ur de mediekollektiven kom att forma det som idag är Fria Tidningar.

Vi har ett ansvar att förstå vår samtid. För att göra det krävs röster som kan lyfta fram olika sidor av det som händer. Ibland för att nyansera. Ibland för att ens synliggöra.
I en tid när vi internationellt sett kan se hur den fria och oberoende pressen hör till de första offren i konfliktområden behövs en medial diversitet mer än någonsin. Även här i Sverige. Därför behövs Fria Tidningar.

/Marcin de Kaminski - Nätforskare och doktorand i rättssociologi vid Lunds Universitet

Teckna en prenumeration idag, från 47:-/mån, ditt stöd behövs

#pressoffensiven

Kampanjen #pressoffensiven synliggör behovet av oberoende medier som utan vinstintresse särskilt lyfter fram frågor om solidaritet och demokrati. Medier som bevakar det viktiga arbete som exempelvis antirasistiska, feministiska och klimatradikala rörelser gör i skuggan av partipolitiken. Kampanjen uppmanar dig som mediekonsument att ta ställning genom att aktivt stödja Fria Tidningar, för bara med hjälp av betalande prenumeranter kan Fria överleva som en oberoende mediegrupp även efter valet.
Från 47 kr/mån kan du värna en oumbärlig pressröst. Teckna en prenumeration i dag!


Vill du också slå ett slag för den fria pressen? Mejla varför du tycker Fria Tidningar eller fri press behövs till [email protected] eller skriv på twitter #pressoffensiven.

© 2022 Fria.Nu