#pressoffensiven
  • Johan Ehrenberg

Det behövs många röster, även bland de som ska svara de stora drakarna.

Det finns en borgerlig myt om tidningar som handlar om att det räcker med en stor monopoltidning i en stad för att det ska vara nog. Man kallar journalistiken objektiv och negligerar den makt monopolisten alltid har. Att välja vad som är viktigt. Att välja vad som ska diskuteras.
Nu när 90 procent av pressen i Sverige är borgerligt styrd finns det förvisso en mångfald blåa tidningar.
Men det är skralt med röster som kan svara.
De röda och gröna rösterna är få och svaga.
Det skulle vara lockande att tro att det då behövs EN stor röst som svar, en tidning som samlar den mångfald kritiska berättelser som behövs och finns.
Det tror jag är fel.
Det behövs många röster, även bland de som ska svara de stora drakarna.
Oberoende tidningar kan förvisso samarbeta, det ska vi göra. Men en tidning är en egen berättelse, en egen rytm, en egen idé. Och vi behöver inte få utan många idéer.
Många fria röster. Självklart!

/Johan Ehrenberg - Grundare, ETC

Teckna en prenumeration idag, från 47:-/mån, ditt stöd behövs

#pressoffensiven

Kampanjen #pressoffensiven synliggör behovet av oberoende medier som utan vinstintresse särskilt lyfter fram frågor om solidaritet och demokrati. Medier som bevakar det viktiga arbete som exempelvis antirasistiska, feministiska och klimatradikala rörelser gör i skuggan av partipolitiken. Kampanjen uppmanar dig som mediekonsument att ta ställning genom att aktivt stödja Fria Tidningar, för bara med hjälp av betalande prenumeranter kan Fria överleva som en oberoende mediegrupp även efter valet.
Från 47 kr/mån kan du värna en oumbärlig pressröst. Teckna en prenumeration i dag!


Vill du också slå ett slag för den fria pressen? Mejla varför du tycker Fria Tidningar eller fri press behövs till [email protected] eller skriv på twitter #pressoffensiven.

© 2022 Fria.Nu